Benjaporn Group bersama menganjurkan Kathina bagi membiayai dewan serbaguna baharu di Wat Pa Saeng Tham


ภาพประกอบเนื้อหา 0 เบญจพร กรุ๊ป ร่วมเป็นเจ้าภาพทอดกฐินสามัคคี สร้างอาคารอเนกประสงค์ ณ วัดป่าแสงธรรม



Khun Anong Prachakittikul dan Khun Anek Sae Tang, barisan pengurusan Benjaporn Group, turut bersama para penganut menjadi penganjur bersama Kathina di Wat Pa Saeng Tham bagi mengumpul dana pembinaan dewan serbaguna baharu serta kemudahan penting lain di kuil.

Pada petang Jumaat, 10 Oktober 2025, komuniti mengadakan sambutan jubah Kathina dan mendengar ceramah Dhamma oleh Luang Por Prakong Attakutto dari Wat Pa Tha Tan, Nam Man Subdistrict, Mueang District, Loei Province, yang benar‑benar menyuntik inspirasi kepada hadirin.

Upacara Kathina rasmi berlangsung pada pagi Sabtu, 11 Oktober 2025, dimulakan dengan pemberian derma makanan dan persembahan juadah kepada para bhikkhu. Selesai sarapan, penganjur serta para penganut bergerak bersama mempersembahkan jubah Kathina mengikut tradisi.

Hasil kutipan Kathina tahun ini akan digunakan untuk membina dewan serbaguna, bilik menerima kunjungan sami, kemudahan mewarna jubah, balai jamuan ringan, bilik stor dan perpustakaan — pelaburan yang memperkukuh amalan Buddha dan penjagaan berterusan kuil.

ภาพประกอบเนื้อหา 1 เบญจพร กรุ๊ป ร่วมเป็นเจ้าภาพทอดกฐินสามัคคี สร้างอาคารอเนกประสงค์ ณ วัดป่าแสงธรรม



ภาพประกอบเนื้อหา 2 เบญจพร กรุ๊ป ร่วมเป็นเจ้าภาพทอดกฐินสามัคคี สร้างอาคารอเนกประสงค์ ณ วัดป่าแสงธรรม



ภาพประกอบเนื้อหา 3 เบญจพร กรุ๊ป ร่วมเป็นเจ้าภาพทอดกฐินสามัคคี สร้างอาคารอเนกประสงค์ ณ วัดป่าแสงธรรม



#WatPaSaengTham #BenjapornGroup #AnongPrachakittikul #AnekSaeTang #LuangPorPrakongAttakutto #Kathina #Kuil #PengumpulanDana #Loei #Thailand
Ikuti kami di halaman peminat Facebook Songkhla Masuk
Tanya dan bincangkan tentang pelancongan di Kumpulan Facebook kami Pelancongan HatYai dan Sekitar
Artikel ini adalah ujian terjemahan dan mungkin mengandungi ralat atau tidak lengkap.
Kandungan ini dalam bahasa lain

Berita Berkaitan/Artikel Menarik

  • Pancaragam Municipal School 5 (Wat Hua Pom Nok) memukau pengunjung di "Songkhla Tae Raek" Walking Street
    Pancaragam Municipal School 5 (Wat Hua Pom Nok) memukau pengunjung di "Songkhla Tae Raek" Walking Street
  • Pagi sempurna di HatYai: udara sejuk menyegarkan, langit cerah tanpa awan — ambil gambar dari mana pun tetap cantik
    Pagi sempurna di HatYai: udara sejuk menyegarkan, langit cerah tanpa awan — ambil gambar dari mana pun tetap cantik
  • Festival Vegetarian HatYai “Go Green” Masuk Tahun Ke-23, Dorong Pelancongan Sihat dan Mesra Alam
    Festival Vegetarian HatYai “Go Green” Masuk Tahun Ke-23, Dorong Pelancongan Sihat dan Mesra Alam
  • Jambatan Berdekatan Rungroj Furniture di HatYai Hampir Siap, Bakal Dibuka Tidak Lama Lagi
    Jambatan Berdekatan Rungroj Furniture di HatYai Hampir Siap, Bakal Dibuka Tidak Lama Lagi
  • Ejen Insurans Hayat Songkhla Anjur Jalan Santai & Larian Amal Ke-24 di HatYai
    Ejen Insurans Hayat Songkhla Anjur Jalan Santai & Larian Amal Ke-24 di HatYai
  • GimYong.com Kembali Hidupkan Rubrik "Project Watch" untuk Pantau Pembangunan Setempat
    GimYong.com Kembali Hidupkan Rubrik "Project Watch" untuk Pantau Pembangunan Setempat
  • Mengenali 'Thong Urai': Bunga Emas Pembawa Tuah Sepanjang Tahun di HatYai
    Mengenali 'Thong Urai': Bunga Emas Pembawa Tuah Sepanjang Tahun di HatYai
  • Gimyong.com Lancarkan Fungsi Baharu Untuk Pengurusan Iklan Jawatan Lebih Mudah
    Gimyong.com Lancarkan Fungsi Baharu Untuk Pengurusan Iklan Jawatan Lebih Mudah
  • Mini Big C Ratthakan Circle Dibuka Secara Rasmi! Promosi Hebat Menanti anda
    Mini Big C Ratthakan Circle Dibuka Secara Rasmi! Promosi Hebat Menanti anda
  • Mini Big C Giat di HatYai – Cawangan Baru Bakal Dibuka di Persimpangan Jalan Ratthakan pada 13 Julai!
    Mini Big C Giat di HatYai – Cawangan Baru Bakal Dibuka di Persimpangan Jalan Ratthakan pada 13 Julai!